Velkommen til foredrag!

Torsdag 4. april 2024 kl. 1300 (dørene åpner kl.1230) i Samfunnshuset i Kongleveien 24

Professor Nina Grünfeld

«Jødisk identitet i Norge i dag.»

Foto: Johs. Bøe

Nina F. Grünfeld er professor i dokumentarfilmregi og prodekan for kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning på Høgskolen i Innlandet.Hun har laget dokumentarfilmer om sin kjente jødiske far, psykiateren Berthold Grünfeld  og har skrevet bok om bestemora si som ble drept i konsentrasjonsleir under krigen – Frida – min ukjente farmors krig.

Hun driver også Akk oy Vey – Jødepodden der hun retter søkelys mot mer eller mindre aktuelle forhold i samtiden,  sett med et jødisk skråblikk.

Grünfeld studerte massekommunikasjon, østeuropastudier, film og TV i Oslo , og hun har en bachelorgrad i filmregi fra Svenska Dramatiska Institutet i Stockholm . Hun er professor ved Høgskolen i Innlandet. Hun var tidligere leder for forskning og utvikling ved Westerdals School of Communication. Grünfeld har hatt styreverv i en rekke kunst- og kulturinstitusjoner. Hun eier og driver filmproduksjonsselskapet Gründer Film i Oslo.

I 2015 lanserte Grünfeld det veldedige smykkeprosjektet Coexista ved Nobels Fredssenter, Oslo. Salgsoverskuddet gikk til å bekjempe islamofobi, antisemittisme og ekstremisme.  Nina Grünfeld mottok 12.01.19.Blanche Major Reconciliation Award for sitt arbeid.

To av Grünfelds filmer er dokumentarer om faren hennes, psykiateren Berthold Grünfeld. Den første handler om hans barndom og bakgrunnshistorie, den andre om hans siste leveår. Hennes dokumentarfilm Ninas barn, som og er utgitt i bokform, handler om det jødiske barnehuset i Oslo under andre verdenskrig . Hennes far var et av barna de, og Nina Grünfeld er oppkalt etter disponenten Nina Hasvoll , som ble som en mor for barna på barnehjemmet.

Årsmøtet blir avholdt etter foredraget.

Vanlig servering av kaffe med tilbehør er inkludert. Det er ikke krav om påmelding! Det er bare å komme.

Deltakeravgiften kr. 75 for medlemmer og kr. 150 for ikke-medlemmer.

SkDet er fint om det blir betalt før møtet.

Klikk her for kortbetaling for medlemmer: Kr 75
Klikk her for kortbetaling  for ikke-medlemmer: Kr 150

Det kan også innbetales til konto 0530.38.82628
eller Vipps 125713.  

Vel møtt!

Styret