Telemarkskanalen 2. september 2021

På denne turen får vi oppleve en av Norges største turistattraksjoner. Denne storslagne vannveien med sine 126 år er en  virkelig historisk transportåre og som dokumenterer førsteklasses ingeniørkunst. Historien forteller at det tok 500 mann i 5 år å fullføre byggingen av sluseanleggene. Telemarkskanalen skiller seg ut fra de andre kanalene i Norge og Sverige, da de fleste slusene blir drevet med håndkraft. Ved hjelp av 18 slusetrinn fordelt på 8 sluseanlegg, løftes båtene opp med til sammen 72 meter over havet. Vi seiler med sjarmerende m/s Telemarken.

Avreise fra Nesoddtangen brygge kl 0900

Turen går over Hokksund, Kongsberg, Notodden og langs Heddalsvatnet fram til trivelige Norsjø Hotell. Et familiedrevet hotell med en hjemmekoselig, lun atmosfære. Det ligger midt i Telemark og har en vakker utsikt over Norsjø som er en del av kanalsystemet. Under pausen på hotellet er det anledning til å kjøpe seg noe å spise og drikke. Deretter fortsetter vi med bussen via Ulefoss og opp til Lunde brygge.

Her har m/s Telemarken avgang kl. 13.45. Vi får en tre timers flott kanalcruise hvor vi får bli med gjennom mest spennende sluseanleggene.

Kl. 17:00 ankommer vi Akkerhaugen Brygge. Hotellet ligger bare 550 meter ovenfor bryggen og de som ønsker det kan spasere opp til hotellet eller dere kan sitte på med bussen som venter på bryggen.

Vi får servert middag m/dessert og kaffe. Fint å slappe av etter middag og nyte utsikten mot fjorden.Vi tar plass i bussen og returnerer tilbake til utgangspunktet.

Pris pr. person:

  • v/20-29 stk. Kr. 1.460,- 
  • v/30-39 stk. Kr. 1.295,- 
  • v/40-50 stk. Kr. 1.220,-

Prisen inkl. alt overnevnte.