Velkommen til foredrag!

Torsdag 10. oktober 2024 kl. 1300 (dørene åpner kl.1230) i Samfunnshuset i Kongleveien 24

Liv og Torkil Baden

«Griegs musikk til "Peer Gynt" - en skattkiste i 150 år»

Bilde-musikkforedrag ved Torkil Baden
Liv Baden leser 

Foto: Albert Krosby

I 2024 er det 150 år siden Ibsen ba Grieg om å komponere til Peer Gynt. Arbeidet med musikken strakte seg fram til uroppførelsen på Christiania Teater i 1876. For et stort publikum, også internasjonalt, er Peer Gynt-musikken høyt verdsatt, – en felles global musikkarv. Morgenstemning rager høyt på repertoaret i mange land, og 150-årsminnet er en gylden anledning til å gå dypere inn i denne musikalske nasjonalskatten og dens bakgrunn. 

Musikkfortellingen handler også om samarbeidet Ibsen-Grieg, om musikken dramaturgisk (dramatur Griegsk!) forløser eller ikke forløser dramaet, om fru Nina som oppga en egen karriere, og om kunstnerparet Griegs liv og samliv. 

Med støtte fra Eckbos legater. 

MUSIKKPROGRAM 

Torkil Baden spiller på klaver

  • Morgenstemning
  • Dans av Dovregubbens datter
  • Solveigs sang
  • Åses død
  • Pinsesalme
  • Solveigs vuggesang
  • I Dovregubbens hall

Musikkforedraget er basert på Torkil Badens nye bok på Norsk Musikkforlag: Edvard Grieg – nasjonal og internasjonal.

Torkil Baden er musikkskribent, radiomedarbeider, organist, kordirigent og forfatter. Han har utdannelse som kordirigent og organist med magistergrad i musikkvitenskap. Han har undervist ved Statens balletthøgskole/Kunsthøgskolen i Oslo og vært kantor ved blant andre Nesodden kirke. 

Vanlig servering av kaffe med tilbehør er inkludert. Det er ikke krav om påmelding! Det er bare å komme. Foruten hovedinngangen er det er også en direkteinngang fra skolegården på oversiden av Samfunnshuset.

Deltakeravgiften kr. 75 for medlemmer og kr. 150 for ikke-medlemmer.

Det er fint om det blir betalt før møtet til U3As konto 0530.38.82628 eller til Vipps 125713.  Du kan også betale med kontanter ved inngang til Storsalen.

Vel møtt!

Styret